"Tučňák" pizza s úžasnými vlastnostmi

10. května 2015 v 12:31 | De Viare |  Vařeníčko
Pozor, pozor... našla jsem z nějakého časopisu vyškubnutý recept, tak jsem si řekla, proč ho zrovna dneska nezkusit k obědu. Během mého kuchtění jsem tam ovšem zapomněla přidat kypřicí prášek, ale i tak je výsledek mňamkózní. A hlavně, sčítla jsem hodnoty oběda a kalorické výsledky jsou více než příznivé.

"Tučňák pizza"
- 2 vaječné bílky
- 1 plechovka tuňáka
- 1/2 kypřicího prášeku
- koření dle chuti (sůl, oregáno, bazalka...)
- šunka, sýr na ozdobení

Nejprve si z bílků ušleháme ruční sníh (zkoušela jsem to ručně, ale není nad mixér :D ). Když je sníh tuhý, že z misky ani nevypadne, tak se do něj přidá tučňák s kypřícím prášek (nebo taky bez :D ) a pořádně se to zamíchá. Poté si "hmotu" rozprostřeme na pečící papír a šup s tím na 10 minut do trouby na 200 °C. Po 10 minutách vyndáme, ozdobíme tak, aby se nám to líbilo a ještě na chvilku hodíme zapéct. Tadáááá pizza je hotová a dobrou chuť! :)

Já jsem si z toho udělala 4 pizzky, přičemž jsem snědla dvě a jsem plná. Takže se aspoň nemusím pachtit se sváčou nebo s véčou. Jinak po sčítnutí mi vyšly tyto nutriční hodnoty:

sacharidy - 4,9 g
bílkoviny - 40, 91 g
energie - 210,76 kcal

Myslím si, že to vůbec není špatný, na to, že k obědu jsem si toho dala půlku. Že by konečně rozumné jídlo? :D
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama